Northern Capsek Ventures ökade förlusten under 2020 - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Northern Capsek Ventures ökade förlusten under 2020

Investmentbolaget Northern Capsek Ventures redovisar en minskad omsättning och ökad förlust för 2020, jämfört med året innan. Ingen utdelning föreslås.

Omsättningen sjönk 50,0 procent till 0,1 miljoner kronor (0,2).

Ebitda-resultat blev -4,3 miljoner kronor (-1,1).

Rörelseresultatet blev -8,0 miljoner kronor (-1,7).

Resultatet före skatt var 1,0 miljoner kronor (1,2).

Resultatet efter skatt blev 1,0 miljoner kronor (1,2), och per aktie 0,23 kronor (0,01).

”Under första halvåret 2020 lade vi mycket energi på att förbereda nyemission samt notering på NGM Nordic SME. Under andra halvåret har vi kunnat se att vår investeringsmodell fungerar, både genom att våra samarbeten har lett till investeringar i nya målbolag samt att vi, förutom kontant investering, även har förvärvat aktier i målbolag genom att betala med Capsek-aktier”, säger vd Henrik Jerner i rapporten.


Northern Capsek Ventures, Mkr20202019Förändring
Nettoomsättning0,10,2-50,0%
EBITDA-4,3-1,1
Rörelseresultat-8,0-1,7
Resultat före skatt1,01,2-16,7%
Nettoresultat1,01,2-16,7%
Resultat per aktie, kronor0,230,012 200,0%
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWS005B3BB-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Northern CapSek

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Northern CapSek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev