Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nosiums

Nosiums portföljbolag GAT planerar att ta in högst 6 miljoner kronor i en spridningsemission

Investeringsbolaget Nosium inom ekologiskt och hållbart blev i början 2020 huvudägare i Green Apps Technologies, GAT. Portföljbolaget ser stora möjligheter för fortsatt tillväxt och avser därför senare i augusti presentera den spridningsemission som tidigare har meddelats. GAT avser att ta in högst 6 miljoner kronor till en värdering före nyemissionen om 30,6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

GAT har haft en fortsatt stark tillväxt under första kvartalet 2021 med ökad omsättning, förbättrat resultat och ökade besökssiffror jämfört med samma period 2020. En del av portföljbolagets kommande expansion innebär lanseringar av nya plattformar under nya varumärken samt internationell expansion. GAT har tidigare kommunicerat ambitionen att undersöka möjligheten för en framtida notering av bolagets B-aktie på lämplig handelsplats. Strategiska steg har tagits för att möjliggöra en notering under 2022 och som en del i detta avser portföljbolaget genomföra ovanstående spridningsemission.

Nosium äger före spridningsemissionen 60,7 procent av kapitalet och 77,3 procent av rösterna i GAT till ett bokfört värde om 537 000 kronor. Utifrån den nya, av portföljbolaget, presenterade pre-money värderingen innebär det att värdet på Nosiums innehav uppgår till 18,5 miljoner kronor, förutsatt en lyckad spridningsemission.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt