Nyhet

Noteringarna

Noteringarna i London har underpresterat mot övriga Europa i år - BN

Noteringarna på Londonbörsen har underavkastat gentemot övriga europeiska kontinenten under 2021, rapporterar Bloomberg News som sammanställt data.

De nya bolag som listats i London har i snitt avkastat 7,3 procent, mot 16 procent på kontinenten.

Londonbolagens prestation är negativt påverkad av bland annat chiptillverkaren Alphawaves kursras på 51 procent över oro kring vissa av dess kontrakt, samt matleveransbolaget Deliveroos nedgång på 24 procent. På den röda listan finns också fintechbolaget Wise som är ned 13 procent på oro över en ökad konkurrens.

Det är inte bara de nya bolagen som underpresterar utan också de ledande indexen FTSE 100 och FTSE 250. Båda har utvecklats sämre än övriga Europa och USA i år. Förklaringen tros ligga i brexit.

”Hela brexitprocessen skapade en kvardröjande rabattvärdering på brittiska lokala bolag, av vilka många sedan gick mer eller mindre rakt in i den värsta av pandemin”, sade Andrew Arbuthnott, senior portföljförvaltare på Amundi, i en kommentar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt