Novartis-beskedet är ett väldigt bra resultat för Cantargia - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Novartis-beskedet är ett väldigt bra resultat för Cantargia - vd

Schweiziska läkemedelsjätten Novartis meddelade i morse att deras fas 3-studie Canopy-1 inte nådde primära mål vid behandling med canakinumab i kombination med pembrolizumab och cellgifter i patienter med tidigare obehandlad lokalt avancerad eller metastatisk icke-småcellig lungcancer. Däremot meddelade Novartis att även om studien som helhet inte nådde målet, ser man behandlingseffekter i olika patientgrupper i studien. Novartis behandling är besläktad med Cantargias men det finns väsentliga skillnader, säger Cantargias vd Göran Forsberg i en intervju med Finwire.

Cantargia-chefen förklarar att det finns två sorters interleukin 1, alfa och beta, som båda driver tumörtillväxt. Novartis läkemedelskandidat, canakinumab, riktar endast in sig på blockering av interleukin 1-beta, medan Cantargias kandidat CAN04 riktar in sig för att blockera båda. Forsberg förklarar genom en analogi.

"Om du har ett gäng obehagliga typer som jagar dig, och du endast blir av med häften så har du inte riktigt löst ditt problem. Vi försöker lösa problemet genom att bli av med allihop. Vi har också presenterat data som visar, framför allt i kombinationsbehandlingar, att vår produkt är betydligt bättre än Novartis produkt i den typen av kliniskt problem."

Forsberg menar att resultaten är positiva för Cantargia.

"Att vi nu ser att Novartis presenterar en studie - som i för sig inte nådde målet - men där man ändå ser att det verkar gå väldigt bra för en grupp patienter, så ligger det i linje med våra egna resultat. Resultaten kommer alltså hjälpa oss att fokusera på de patienter som har bästa chans att svara plus att vi har någonting som slår mycket bredare. Det är ett väldigt bra resultat för Cantargia."

Cantargia har fokuserat sin utveckling på behandling av bukspottkörtelcancer och lungcancer. Nyligen presenterades nya data för lungcancer-studien och uppdaterade resultat för bolagets pankreascancer-studie väntas presenteras under fjärde kvartalet i år.

"Vi tycker att våra egna tidiga resultat är lovande i båda formerna. Nu har vi nått en tidpunkt där vi ska gå över från en tidig utvecklingsfas till en senare utvecklingsfas under 2022."

Cantargias aktie handlas ned drygt 4 procent till 16,76 kronor vid 16-tiden idag. Aktien handlades till dagslägsta, 15,30 kronor, precis efter morgonens börsöppning.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cantargia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cantargia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt