Nyhet

Novartis meddelar att FDA upphäver stopp - inleder avgörande fas 3-studie Zolgensma

Schweiziska läkemedelsjätten Novartis meddelar att FDA upphäver stoppet av en klinisk studie och planerar att inleda en avgörande fas 3-studie gällande Zolgensma för patienter med Spinala muskelatrofier (SMA).

FDA har konkluderat att de kliniska studierna gällande OAV-101 IT kan fortsätta baserat på data från en icke-klinisk toxikologisk studie.

Den nya fas 3-studien kommer att utvärdera effektivitet, säkerhet och tolerans hos behandlingsnaiva patienter med SMA typ-2 i åldern 2 till 18 år. Det blir den första studien som studerarar genterapi i denna patientgrupp.

OAV-101 IT undersöks också som en engångsbehandling för äldre patienter med SMA.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Novartis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Novartis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt