Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Novo Nordisk uppnår primära mål i fas 3-diabetesstudier med veckovis administration

Danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk meddelar att de primära effektmåtten uppnåddes i fas 3-studierna ONWARDS 1 och 6. Studierna undersökte veckovis administration av insulin icodec hos patienter med typ 2 respektive typ 1-diabetes.

ONWARDS 1, som alltså undersökte patienter med diabetes typ 2, gav resultat som visade på "överlägsen minskning av HbA1c jämfört med insulin glargin U100". Minskning av HbA1c, som är ett mått på medelblodsockret de senaste tre månaderna, var studiens primära effektmål.

Även ONWARDS 6 uppnådde sitt primära effektmål i att minska HbA1c, jämfört med insulin degludec.

"Resultaten från huvudfasen av ONWARDS 1 bekräftar de starka resultaten som ses i ONWARDS 2 och stärker profilen för insulin icodec en gång i veckan som har potential att bli det idealiska insulinet för personer med typ 2-diabetes som påbörjar insulinbehandling", kommenterar Martin Holst Lange, vice vd för utveckling på Novo Nordisk. "Resultaten från huvudfasen av ONWARDS 6 återspeglar komplexiteten i att introducera insulin en gång i veckan i basal bolusbehandling för personer med typ 1-diabetes. Novo Nordisk är fortfarande övertygad om att insulin icodec en gång i veckan har potentialen att bli en säker och effektiv behandling vid typ 1-diabetes.”

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Novo Nordisk

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Novo Nordisk

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt