Nyhet

Novotek

Novotek ökar intäkterna och resultatet i första kvartalet

industriell it-bolaget Novotek redovisar ökade intäkter och resultat i första kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 11,1 procent till 90,3 miljoner kronor (81,3).

Rörelseresultatet blev 8,5 miljoner kronor (7,3), med en rörelsemarginal på 9,4 procent (9,0).

Resultatet före skatt var 8,8 miljoner kronor (7,4).

Resultatet efter skatt blev 6,5 miljoner kronor (5,0), en ökning med 30,0 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 0,6 kronor (0,5), vilket innebär en ökning med 20,0 procent mot föregående år.

Orderingången landade på 85,4 miljoner kronor (85,7), en minskning med 0,4 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 10,6 miljoner kronor (17,7).

"Läget framöver i olika marknader, industrier och applikationer bedöms mycket skiftande beroende på effekten av det fortsatta coronautbrottet. Intresset för investeringar inom digitalisering, cyber security och industri 4.0 hos kunderna bedöms fortsatt påverka utvecklingen positivt. Osäkerheten ligger i takten, men det digitala är framtiden och ­coronautbrottet kommer att påskynda utvecklingen vi sett under 2010-talet. En tydlig trend är dock att större initiativ är mindre intressanta utan det viktigaste är att ta småsteg och se resultat innan man fortsätter", skriver bolaget om framtidsutsikterna i delårsrapporten.


Novotek, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Orderingång85,485,7-0,4%
Nettoomsättning90,381,311,1%
Rörelseresultat8,57,316,4%
Rörelsemarginal9,4%9,0%
Resultat före skatt8,87,418,9%
Nettoresultat6,55,030,0%
Resultat per aktie, kronor0,60,520,0%
Kassaflöde från löpande verksamhet10,617,7-40,1%


http://media.finwire.com/media/FWM005F356-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Novotek

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Novotek

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt