NTSB vill att Tesla väntar med att rulla ut uppdatering av autonom biltjänst

Nyhet

NTSB

NTSB vill att Tesla väntar med att rulla ut uppdatering av autonom biltjänst

Amerikanska myndigheten NTSB, som utreder flera olyckor, anser att Tesla i dagsläget inte borde rulla ut sin senaste uppdatering inom autonom bilkörning. Det uppger nya chefen för NTSB till Wall Street Journal.

Teslas vd Elon Musk sade i förra veckan att förare snart kommer kunna uppdatera till ”Full Self-Driving Capability”. Den senaste uppdateringen möjliggör ökad självkörning i städer men kräver fortsatt förares uppmärksamhet och händer på ratten.

Men enligt NTSB har Tesla haft bråttom med att göra senaste uppdateringen tillgänglig för allmänheten. Nya chefen Jennifer Homendy tycker att uppdateringen bör vänta tills NTSB sett över säkerhetsdefekterna i tekniken.

”Grundläggande säkerhetsfrågor måste utredas innan de fortsätter med att expandera till andra stadsgator och andra områden”, sade Homendy i en intervju med WSJ. Hon kritiserade också ordvalet "Full Self-Driving" som vilseledande och oansvarig.

https://www.wsj.com/articles/elon-musks-push-to-expand-teslas-driver-assistance-to-cities-rankles-a-top-safety-authority-11632043803

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev