Nvidia söker Kina-godkännande för Arm-förvärvet - FT - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Nvidia söker Kina-godkännande för Arm-förvärvet - FT

Amerikanska chipjätten Nvidia har lämnat in en ansökan i Kina i syfte att få ett godkännande av förvärvet av det Softbank-ägda teknikbolaget Arm. Det handlar om en affär värd 40 miljarder dollar.

Med ansökan, som enligt källor lämnats in under de senaste veckorna, påbörjas nu en granskning som kan pågå i upp till 18 månader.

Det skulle överskrida den 18-månaders tidslinje som Nvidia angav när affären presenterades i september förra året, skriver Financial Times.

Den kinesiska marknaden är stor för Arm.

Flera teknikjättar, och även Storbritannien, har motsatt sig affären och i Kina kommer uppgifter, från källorna, om ett motstånd bland halvledarbolag som Huaweis HiSilicon, SMIC och E-Town Capital.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev