Nyhet

Nya köp inom halvledarindustrin - AXA Framlington Robotech ökade 2,5 procent i juli

Fonden Axa Framlington Biotech steg 2,5 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som var oförändrad under samma period. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 10,8 procent och är därmed bättre än index som har minskat 6,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren nämner inledningsvis att fondens strategi under juli var gynnsam för avkastningen och att portföljens återhämtning fortsatte.

Bland fondens bästa innehav fanns amerikanska halvledartillverkaren AMD. Förvaltaren uppger att bolaget gynnats av årets uppsving av hemarbete, där bolagets produkter är tillämpbara. Dessutom har AMD gynnats av produktionsproblem hos konkurrenten Intel, skriver förvaltaren.

Fondens innehav inom hälsovård presterade också starkt, då flera kvartalsrapporter bland bolagen kom in över marknadens förväntningar.

Under juli ökade fonden sin position i brittiska Ocado, som utvecklar marknadsledande automatiseringsteknologi för supermarkets. Genom köp i Qualcomm, AMD och Silicon Labs ökade fonden även sin exponering mot den amerikanska halvledarindustrin. Man avyttrade däremot delar av innehavet i Amazon, vars aktie under året gått mycket starkt.


AMD, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent2,5
Index MM, förändring i procent0,0
Fond i år, förändring i procent10,8
Index i år, förändring i procent-6,3

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt