Nyhet

Nytt

Nytt logistikfastighetsbolag bildat i Sverige, siktar på börsen - Di

Dagens industri rapporterar om det nya logistikfastighetsbolaget ROC Properties som kan bli börsnoterat inom två år.

Bakom bolaget ligger trion Paul Frankenius, Joakim Hedin och Jan Persson. De två förstnämnda är majoritetsägare i det Boråsbaserade fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö medan Persson äger Strängnäsbaserade Kilenkrysset.

Trion har valt att bilda ROC Properties för att det idag saknas ett renodlat logistikfastighetsbolag på börsen, uppger Joakim Hedin till Di.

ROC Properties kommer att hysa ett antal fastigheter från de två ovannämnda bolagen. Målet är att äga fastigheter för ungefär 4 miljarder kronor under 2023. Prioriteten med att först bygga volym förklarar också varför bolaget inte går direkt till börsen.

”Vi vill hålla det borta från börsen i några år för att hinna bygga lite volym innan vi går dit”, säger Joakim Hedin.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ROC Properties

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ROC Properties

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt