Obducat lanserar teknik som möjliggör full industrialisering av NIL

Nyhet

Obducat lanserar teknik som möjliggör full industrialisering av NIL

Teknikbolaget Obducat lanserar ny teknik som innebär att det avgörande steget till full industrialisering av nanoimprint litografi möjliggörs. Tekniken har redan realiserats för Obducats helautomatiserade Sindre system, liksom för Eitre Large Substrate.

"Detta är en mycket viktig milstolpe vi har lyckats slutföra. Att kunna göra in-line anti-stickbehandling av IPS:en är en avgörande faktor i att förflytta NIL in i industriell massproduktion. Flertalet av de applikationer bolaget fokuserar på, som har potential att nå stora produktionsvolymer, kan direkt dra nytta av detta teknikframsteg. Ett applikationsområde som är högaktuellt är bio- och medicinska komponenter men även nästa generations optiska och fotoniska komponenter såsom AR-produkter (Augmented Reality) medför ett behov för imprint av komplexa nanostrukturer på större substrat - något som väsentligen förenklas med vår nya teknik", säger Patrik Lundström, styrelseordförande, i en kommentar.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Obducat

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Obducat

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev