Obducat minskar omsättning och ökar förlusten under tredje kvartalet

Nyhet

Obducat minskar omsättning och ökar förlusten under tredje kvartalet

Teknikbolaget Obducat redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

Omsättningen sjönk 68,1 procent till 8,8 miljoner kronor (27,6). Det hänförs till förskjutna installationer av levererade system på grund av fortsatta reserestriktioner.

Bolaget hade vid slutet av rapportperioden en orderstock om 38,2 miljoner kronor där majoriteten ska levereras under 2020.

Rörelseresultatet blev -5 miljoner kronor (3,3).

Resultatet före skatt var -5,5 miljoner kronor (3,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,07 kronor (0,00).

Orderingången landade på 9,8 miljoner kronor (5), en ökning med 96,0 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,4 miljoner kronor (0,1).

Likvida medel uppgick till 0,7 miljoner kronor (0).

Gällande marknadsutsikter tror bolaget att den marknadsdämpande inverkan corona har gett är temporär, och att det underliggande scenariot är fortsatt mycket positiv.

Bolaget har märkt av olika återhämtningstakter i olika regioner och har börjat urskilja en större försiktighet hos industriella kunder.

"Den fortsatta utvecklingen av Coronasituationen har ställt oss inför nya utmaningar som innebär krav på högre flexibilitet och nytänkande vad gäller logistik, service och kundbearbetning. Vi prioriterar våra kunder och leveranser av inneliggande ordrar samtidigt som vi beaktar gällande rekommendationer från hälsomyndigheter i syfte att värna om våra medarbetares hälsa och säkerhet", säger vd:n Patrik Lundström.

Obducat, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Orderingång9,8596,0%
Nettoomsättning8,827,6-68,1%
Rörelseresultat-53,3
Rörelsemarginal12,0%
Resultat före skatt-5,53,5
Resultat per aktie, kronor-0,070,00
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,40,1
Likvida medel0,70

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Obducat

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Obducat

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev