Obducat rörelseförlust minskade men svagare än väntad orderingång under fjärde kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Obducat rörelseförlust minskade men svagare än väntad orderingång under fjärde kvartalet

Teknikbolaget Obducat redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Omsättningen steg till 16,5 miljoner kronor (8,1).

Rörelseresultatet blev -0,8 miljoner kronor (-10,5).

Resultatet före och efter skatt var -3,7 miljoner kronor (-12,8).

Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,15).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,5 miljoner kronor (-6,7).

Likvida medel uppgick till 4,2 miljoner kronor (0,1).

Orderingången landade på 1,5 miljoner kronor (12,3), en minskning med 87,8 procent mot föregående år. Utfallet är klart lägre än vad bolaget räknat med.

"Den negativa pandemiutvecklingen under fjärde kvartalet orsakade förseningar i samtliga pågående kundprojekt. Några av de orders som förväntades under fjärde kvartalet har realiserats vid inledningen av 2021 och vid denna rapports avlämnande överstiger den ackumulerade orderingången för 2021 8,5 miljoner kronor", skriver vd Patrik Lundström i rapporten.

Han skriver också:

"Sammanfattningsvis så räknar vi med att pandemin kommer att utgöra en utmaning för oss även under innevarande år men vi förväntar oss att inverkan ska minska stegvis när vi kommer in i andra halvan av året. Vi fortsätter att arbeta målorienterat och fokuserar på att kunna erbjuda kontinuitet till våra nyckelkunder för att kunna växa med dem och därmed säkerställa att Obducat kan få en väsentlig kommersiell utväxling på de investeringar bolaget gjort genom åren".

Obducat, MkrQ4-2020Q4-2019
Orderingång1,512,3
Nettoomsättning16,58,1
Rörelseresultat-0,8-10,5
Resultat före skatt-3,7-12,8
Nettoresultat-3,7-12,8
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,15
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,5-6,7
Likvida medel4,20,1


http://media.finwire.com/media/FWS005AC47-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Obducat

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Obducat

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev