Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Odin Norge ökade 4,4 procent i juli - köpt Salmar och Fjordkraft

Fonden Odin Norge C steg 4,4 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 3,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 17,4 procent och är därmed bättre än index som har minskat 18,6 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondförvaltare Vigdis Almestad.

Under månaden har fonden köpt i Salmar och Fjordkraft samt ökar i Schibsted, AkerBP, TGS och Norsk Hydro.

"I mitten av juli genomförde Fjordkraft ett förvärv som driver upp vinsten med 30 procent som vi har väntat på ett tag, så det var goda nyheter".

Fonden minskade i Borregaard och Lerøy Seafood Group, samt sålde ut Hexagon Composite.

Positiva bidragsgivare för månaden var Borregaard, Yara International, Schibsted, Atea och Subsea 7. Negativa bidragsgivare för månaden var Mowi, Lerøy Seafood Group, SalMar, Norsk Hydro och Bakkafrost.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Yara International, Borregaard, Telenor och Tomra Systems.

Odin Norge C, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent4,4
Index MM, förändring i procent3,6
Fond i år, förändring i procent-17,4
Index i år, förändring i procent-18,6

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt