Nyhet

Oförändrad

Oförändrad nettovinst för Dividend Sweden - återupptar kontantutdelning

Investmentbolaget Dividend Swedens rörelseresultat minskade under perioden oktober till december 2020, framgår det av en bokslutskommuniké. På sista raden var det dock små förändringar i resultatet.

Rörelseresultatet blev -1,5 miljoner kronor (4,8).

Resultat före och efter skatt blev 5,8 miljoner kronor (5,9).

Resultatet per aktie blev 0,13 kronor (0,17).

Soliditeten uppgår till ca 87 procent på balansdagen efter en riktad emission till ett fåtal investerare.

Aktieägare kan se fram emot en utdelning om cirka 0,24 kronor per aktie under 2021, skriver vd Bo Lindén. Det baseras på avtalade och föreslagna utdelningar.

Styrelsen föreslår även att bolaget återupptar en kontant utdelning om 0,05 kronor per aktie.

Dividend Sweden planerar att dela ut Kiliriao, Hästkällaren samt INBooks under 2021.

"Vi är fortsatt positiva till utvecklingen och det första kvartalet 2021 har börjat starkt och vår ambition är att fortsätta såväl resultat- som utdelningstrenden från 2020 in i det nya året, för att fortsätta skapa god avkastning för våra aktieägare", uppger Bo Lindén.

Dividend Sweden, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Rörelseresultat-1,54,8
Resultat före skatt5,85,9-1,7%
Nettoresultat5,85,9-1,7%
Resultat per aktie, kronor0,130,17-23,5%


http://media.finwire.com/media/FWS005968F-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt