Ökad omsättning för Enrad i andra kvartalet - Börskollen

Nyhet

Ökad omsättning för Enrad i andra kvartalet

Energilösningsbolaget Enrad redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt små förändringar i resultatet.

"Att vi, trots svåra tider, växer jämfört med i fjol är ett starkt kvitto på att vår organisation står stadig när det blåser och att våra produkter är högst relevanta på marknaden. Samtidigt fortsätter vi investera i strukturkapital och personal för fortsatt tillväxt vilket påverkar kostnaderna, resultatet och kassaflödet", skriver vd Andreas Bäckäng.

Omsättningen steg 44,8 procent till 4,2 miljoner kronor (2,9).

Rörelseresultatet blev -1,5 miljoner kronor (-1,5).

Resultatet före och efter skatt var -1,5 miljoner kronor (-1,6). Resultat per aktie hamnade på -0,13 kronor (-0,22).

"Vi har som utlovat genomfört flera produktförbättringar som testats under sommaren. Utöver det har ett antal andra lönsamhets- och besparingsprojekt implementerats. Samtliga åtgärder ger effekt i Q3 2020. På produktsidan är vi i sluttampen med att testköra och verifiera vårt nya dimensioneringsprogram och vår nybyggda testanläggning. Planen var att rulla ut dessa under Q2 2020 men projekten har blivit något försenade varför de blir klara i Q3 2020. I samband med det kommer vårt nya styr- och regleringssystem vara redo att byggas in i nya maskiner", uppger Andreas Bäckäng.

När det gäller försäljning på nya marknader förs diskussioner med ett antal finska potentiella partners. Planen är att under det tredje kvartalet kunna starta upp samarbeten med en eller flera av dessa. Den danska marknaden väntar bolaget med fram till fjärde kvartalet i år eller första kvartalet nästa år då man inte påbörjat bearbetningen innan pandemin tog fart.

Enrad hoppas på att fylla på kassan med cirka 10 miljoner kronor om en större andel av de mindre aktieägarna tecknar sina andelar av utestående teckningsoptioner.

"Det ger bolaget en likviditet för fortsatt drift de kommande 12 månaderna och sannolikt klart längre än så."

Enrad, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning4,22,944,8%
Rörelseresultat-1,5-1,5
Resultat före skatt-1,5-1,6
Nettoresultat-1,5-1,6
Resultat per aktie, kronor-0,13-0,22

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Enrad

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Enrad

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev