Nyhet

Ökad vikt mot Ageing Finance - Robeco New World Financial minskade 2,0 procent i juli

Fonden Robeco New World Financial E EUR minskade 2,0 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 2,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 13,9 procent och är därmed bättre än index som har minskat 25,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Patrick Lemmens, Michiel Van Voorst och Koos Burema.

Enligt förvaltarna drogs fondens avkastning ner av den amerikanska dollarns försvagning.

Fondens största positiva bidragsgivare blev i juli Paypal, KKR, StoneCo, NN, Adyen samt TCS. På den negativa sidan fanns innehaven i Turkiye Garanti Bankasi, AIA, Prudential och Barclays.

Bland fondens trender presterade Digital Finance starkt, medan Ageing Finance och Emerging Finance utvecklades i positiv respektive negativ riktning nära nollstrecket.

Under månaden minskade fonden sin exponering mot digital finance, då försäljningar gjordes i Euronet Worldwide och Green Dot. Genom den nya investeringen i AIA ökade dock portföljvikten mot ageing finance väsentligt.

Vid månadsskiftet var fondens trender uppdelade enligt nedan.

Digital Finance - 39,7 procent vikt
Ageing Finance - 34,4 procent
Emerging Finance - 25,9 procent

Robeco New World Financial E EUR, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent-2,0
Index MM, förändring i procent-2,6
Fond i år, förändring i procent-13,9
Index i år, förändring i procent-25,5

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt