Nyhet

Oklart hur Astra Zeneca ställer sig till Sobi-budet som löper ut på torsdag - Di

Det är fortfarande oklart hur Sobis storägare Astra Zeneca kommer att ställa sig till budet från Advent och GIC. Acceptperioden löper ut på torsdag och hittills har Astra Zeneca, som sitter på nära 8 procent av aktierna i Sobi, vägrat att meddela sin hållning.

För att budet ska gå igenom krävs en acceptans på 90 procent. Tin Fonder finns bland de som sagt att man tänker rösta nej till budet.

Tom Allen, som är ansvarig för hälsovårdsinvesteringar på Advent, säger till Dagens industri att man får se vad som händer ifall 90 procent inte uppnås. ”Det är inget scenario som vi har planerat för”, säger han. Tom Allen tror dock att acceptansnivån kommer uppnås för att priset är attraktivt.

Om Astra Zeneca accepterar budet gör man en vinst på nästan 1,2 miljarder kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt