Omvänd vinstvarning från Dist IT - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Omvänd vinstvarning från Dist IT

IT-produktsbolaget Dist IT förväntas redovisa ett rörelseresultat på 45-50 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, vilket bedöms vara signifikant högre än marknadens förväntningar. Det framgår av ett pressmeddelande. Ebit-resultatet motsvarar en ökning på 25 procent i förhållande till samma period 2019.

Det förbättrade rörelseresultatet beror på bland annat utökat fokus på egna varumärken och kostnadseffektivitet, skriver Dist IT.

Omsättningen förväntas komma in på 730-750 miljoner kronor. Mitten av intervallet motsvarar en femprocentig ökning jämfört med året innan.

För helåret räknar Dist IT att ebit kommer in på 82-87 miljoner kronor på en omsättning av 2 350 - 2 370 miljoner kronor. Mitten av båda intervallen motsvarar ökningar på 17 respektive en procent jämfört med föregående perioder.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om DistIT

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien DistIT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev