Omvänd vinstvarning från HMS Networks - tillväxt drivs av starkare slutmarknad och tillfälliga effekter

Nyhet

{newsItem.title}

Omvänd vinstvarning från HMS Networks - tillväxt drivs av starkare slutmarknad och tillfälliga effekter

Industrikommunikationsbolaget HMS Networks har sett en kraftig ökning under första kvartalet och siffrorna överstiger marknadens förväntningar. Orderingången under kvartalet ökade preliminärt med 40 procent till 560 miljoner kronor, medan försäljningen ökat 25 procent till cirka 450 miljoner, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Rörelseresultatet förväntas uppgå till 110-120 miljoner kronor, en ökning med cirka 70 procent och motsvarande en rörelsemarginal om 25 procent.

HMS Networks beskriver att den kraftiga ökningen i orderingång och försäljning drivs av en betydligt starkare slutmarknad, där affärerna kommit tillbaka efter 18 månader av lägre investeringsklimat och pandemieffekter. Dessutom drivs tillväxten av tillfälliga effekter bestående av en generell lageråteruppbyggnad i kombination med mer tillfälligt ökade säkerhetslager hos kunder.

"Framåtriktat förväntar sig HMS Networks en betydligt starkare marknad än under föregående år, men vill också understryka att första kvartalets orderingång haft inslag av positiva engångseffekter som inte kan förväntas fortsätta under 2021", uppger bolaget.

HMS Networks släpper sin delårsrapport den 23 april klockan 080.00.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om HMS Networks

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien HMS Networks

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev