Oncopeptides finanschef: Väldigt nöjda med utrullningen av Pexapto hittils

Nyhet

Oncopeptides finanschef: Väldigt nöjda med utrullningen av Pexapto hittils

Bioteknikbolaget Oncopeptides är hittills väldigt nöjda med utrullningen av det relativt nyligen godkända läkemedlet Pexapto. Det säger finanschefen Anders Martin-Löf under Aktiespararnas evenemang Aktiedagen på tisdagen.

- Två veckor efter vi fått godkänt var vi ute och sålde i full fart. Vi är väldigt nöjda med utrullningen hittills, och man kan utgå ifrån att det går bra, säger Martin-Löf.

Han uppger att bolaget inte ännu kan kommentera hur försäljningen går, men att det kommer att tas upp något i den kommande kvartalsrapporten.

- I första kvartalet såldes läkemedlet endast under två veckor, så det kommer att vara svårt att dra slutsatser därifrån. Men man kommer iallafall få en första hint, kommenterar finanschefen.

Han förmedlar även att Oncopeptides är säkra på att data från den instundande Ocean-studien kommer att kunna presenteras innan det tredje kvartalet.

- Går det bra i år för studien så kan vi på en lång sikt ha potential att sälja för mer än 8 miljarder kronor.

Analytikerestimat uppges prognostisera att bolaget kommer att omsätta cirka 1 miljard kronor under nästa år.

- Det kan bli oerhört stort, och det är det man ser i aktiekursen, svarar finanschefen på en fråga om dagens börsvärde på cirka 10 miljarder kronor.

Martin-Löf uppger även att han tror att bolaget har drabbats av den allmänna sektorrotationen som man sett för alla bioteknikbolag in i mer cykliska aktier avseende den senaste tidens kursutveckling.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Oncopeptides

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Oncopeptides

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev