Nyhet

Oncopeptides tar in 435,6 miljoner genom riktad nyemission

Forskningsbolaget Oncopeptides har genomfört en riktad nyemission som tillför det cirka 435,6 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattade 15 061 443 nya aktier till teckningskursen 28,92 kronor per aktie, vilket motsvarar den senaste stängningskursen på torsdagen.

I emissionen deltog internationella och svenska investerare, däribland nya investerare som Redmile Group, HealthCap VIII och Adrigo Asset Management, samt befintliga aktieägare som HealthCap VI, Industrifonden och Swedbank Robur Fonder. Efterfrågan på de nya aktierna var större än själva emissionen, enligt Oncopeptides.

Bolaget avser att använda emissionslikviden till att stärka sin finansiella ställning och fortsätta genomföra kommersialiseringsstrategin.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Oncopeptides

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Oncopeptides

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt