Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Opter

Opter genomför en nyintroduktion på First North med första handelsdag den 23 november

Opter, som är en leverantör av mjukvara för transportplanering, genomför en nyintroduktion på Nasdaq First North Growth Market med första handelsdag den 23 november. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen är 56 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde på bolagets aktier om 320,7 miljoner kronor före erbjudandets genomförande. Teckningstiden inleds den 9 november och avslutas den 19 november för allmänheten och den 22 november för institutionella investerare

Erbjudandet omfattar totalt 1,53 miljoner aktier, varav 1,26 miljoner aktier utgör befintliga aktier som erbjuds av säljande aktieägare och 273 000 utgör nyemitterade aktier. Det totala värdet av erbjudandet uppgår till 85,8 miljoner kronor.

Ankarinvesterare är Cliens Kapitalförvaltning, Proventus, Adrigo Small & Midcap L/S, Cloud Capital, Johan Thorell via Gryningskust Holding och MW Asset Management. Dessa aktörer har åtagit sig att teckna aktier för 65 miljoner kronor, motsvarande 76 procent av erbjudandet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Opter

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Opter

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt