Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Optimobile

Optimobile redovisar små förändringar av sitt resultat

Telekombolaget Optimobile redovisar små förändringar av sitt resultat i det tredje kvartalet.

Omsättningen steg till 0,3 miljoner kronor (0,2).

Rörelseresultatet blev -1,1 miljoner kronor (-1,0). Resultatet före och efter skatt var -1,1 miljoner kronor (-1,1). Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (-0,02).

"Under det tredje kvartalet har OptiMobile fokuserat på att lägga grunden för att bredda sitt produktprogram och adressera flera marknadsområden. Målet är att minska beroendet till mobiloperatörer samt att hitta tjänster som har globalt fokus och ett minimum av lokal anpassning samt riktar sig till växande marknadssegment", skriver vd Erik Nilsson i rapporten.

Företaget arbetar med de nya produktområdena.

"Med slutförandet av den nyemission som genomförts under sommaren kan vi nu se fram emot en intensiv period med kunddiskussioner och samarbeten även för de nya produktområdena. Det är med stor entusiasm vi ger oss in i internetbranschen. Med ca 25 miljoner webshoppar som potentiella kunder kommer vi fokusera på att hitta rätt strategi och partners för att kunna adressera de olika eko-system som finns", avslutar Nilsson.

Optimobile, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning0,30,250,0%
Rörelseresultat-1,1-1,0
Resultat före skatt-1,1-1,1
Nettoresultat-1,1-1,1
Resultat per aktie, kronor-0,02-0,02


http://media.finwire.com/media/FWS0069FA3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om OptiMobile

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien OptiMobile

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt