Nyhet

Orrön Energy lägger bud på Slitevind - erbjuder 125 kronor per aktie

Orrön Energy lägger fram ett rekommenderat uppköpserbjudande på Slitevind värt 125 kronor kontant per aktie. Det motsvarar en premie om 30 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen för Slitevinds aktie under de senaste 30 handelsdagarna.

Erbjudandet värderar Slitevind till cirka 890 miljoner kronor.

Styrelsen i Slitevind rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera budet. Större aktieägare som sammanlagt kontrollerar 49,5 procent av aktier och röster i Slitevind har åtagit sig att tacka ja. Acceptfristen börjar den 2 augusti och slutar den 23 augusti. Det krävs att mer än 90 procent av aktierna lämnas in för att erbjudandet ska fullföljas.

”Det här är ett spännande första förvärv för Orrön Energy, som sammanför två bolag som har den kompetens, tillgångar och kapital som krävs för att accelerera investeringar i energiomställningen", kommenterar Daniel Fitzgerald, vd för Norrön Energy.

Han fortsätter: "Slitevind har ett mycket kompentent team och en portfölj med vindkraftstillgångar som tillför skala och diversifiering till Orrön Energys tillgångsbas. Slitevind har framgångsrikt konsoliderat tillgångar inom den svenska vindkraftsektorn under många år och bidrar med ett team som har kompetens och erfarenhet av att driva, utveckla och bygga vindkraft och andra förnybara tillgångar i Norden. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan bygga vidare på våra individuella styrkor och skapa ett bolag inom förnybar energi som kan dra nytta av möjligheter i energiomställningen och leverera på en förvärvs- och tillväxtdriven strategi för att skapa långsiktigt aktieägarvärde."

En webbsänd presentation kommer att hållas klockan 16.00 idag.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt