Ørsted höjer ebitda-prognosen för 2020 - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Ørsted höjer ebitda-prognosen för 2020

Danska energijätten Ørsted höjer sin prognos för ebitda under 2020 till 18 miljarder danska kronor från tidigare guidningen på 16-17 miljarder danska kronor.

Bolaget uppger i ett pressmeddelande att resultatökningen är huvudsakligen av tillfällig orsak. ”Men vi har också sett starka prestationer i hela koncernen under årets sista månader”, skriver Ørsted.

Bolaget uppger att den operativa verksamheten och tradingen relaterad till hedgar mot kraftexponeringen båda levererat högre resultat än väntat. Vidare uppger bolaget att man haft positiva tillfälliga effekter i gasportföljen tack vare högre gaspriser mot årsslutet. Även de fasta kostnaderna har varit lägre än väntat liksom utvecklingskostnaderna för projekt i USA, skriver Ørsted.

För 2021 spår bolaget att ebitda exklusive nya partnerskapsavtal kommer in på 15-16 miljarder danska kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Orsted (DK)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Orsted (DK)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev