Ortivus vänder till vinst - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Ortivus vänder till vinst

Medicinteknikbolaget Ortivus redovisar ökande omsättning och vänder till vinst under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg 28,1 procent till 21,9 miljoner kronor (17,1). För helåret landar omsättningen på 107,6 miljoner kronor vilket motsvarar en ökning på 112 procent jämfört med 2019.

"Kundleveransprojekten i Storbritannien och Singapore är starkt bidragande till denna fördubbling av omsättning, men även leveranser till vår installerade bas, framförallt i Sverige, har under året visat tillväxt", skriver vd i rapporten.

Ebitda-resultat blev 2,5 miljoner kronor (0,2), med en ebitda-marginal på 11,4 procent (1,2).

Rörelseresultatet blev 2,2 miljoner kronor (-1,7), med en rörelsemarginal på 10,0 procent.

Resultatet efter skatt blev 2,2 miljoner kronor (-1,7), och per aktie 0,05 kronor (-0,04).

I utdelning föreslås 0 kronor.

Ortivus, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning21,917,128,1%
EBITDA2,50,21 150,0%
EBITDA-marginal11,4%1,2%
Rörelseresultat2,2-1,7
Rörelsemarginal10,0%
Nettoresultat2,2-1,7
Resultat per aktie, kronor0,05-0,04
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWM005A859-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Ortivus B

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Ortivus B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev