Nyhet

Ortoma ger Johnson & Johnson exklusiva distributionsrättigheter i Japan

Medicinteknikbolaget Ortoma har ingått ett avtal med Johnson & Johnson avseende exklusiva distributionsrättigheter i Japan av Ortoma Treatment Solution, OTS, för höftledskirurgi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ortoma tar därmed OTS för höftledskirurgi till den japanska marknaden och i dagsläget använder redan Johnson & Johnson produkter från Depuy Synthes, inklusive höftledsimplantat, vilka framöver kan komma att användas i kombination med Ortomas OTS.

Det exklusiva distributionsavtalet gäller inledningsvis i sju år. Intäkterna kommer att efter en pilotperiod bestå av fasta avgifter, en årlig licensavgift för programvara samt avgifter för förbrukningsvaror och tjänster.

"Även om vi inte kan kvantifiera framtida intäkter från detta strategiska partnerskap ger de tidiga indikationerna på intresse från framstående kirurger på den japanska marknaden tillförsikt", kommenterar Ortomas vd Linus Byström.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ortoma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ortoma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt