Nyhet

Ortoma

Ortoma minskade förlusten i fjärde kvartalet, utvecklingsarbetet har fortskridit

Medicinteknikbolaget Ortoma redovisar som väntat ingen omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Rörelseresultatet blev -2,3 miljoner kronor (-2,8).

Resultatet före och efter skatt var -2,3 miljoner kronor (-2,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,13 kronor (-0,16).

All energi uppges ägnas åt utveckling av produkten OTS samt att teckna avtal med industriell aktör för att ta produkten till marknaden.

Ingen utdelning föreslås (0).

Vd Linus Byström skriver i en kommentar till rapporten att under året ställde den globala pandemin bolaget inför både stora utmaningar och möjligheter.

"Utvecklingsarbetet har kunnat fortskrida utan större negativa konsekvenser – våra medarbetare har gjort ett fantastiskt arbete och jag är stolt att ha så många kompetenta kollegor. Vi har marknadsanpassat OTS för höftledsoperationer så att det nu är distributionsfärdigt tillsammans med en industriell samarbetspartner. Parallellt har vi ställt om arbetssättet för dialoger med potentiella samarbetspartners, och har under året tagit oss från inledande dialoger till avancerade förhandlingar", berättar företagschefen.

Ortoma, MkrQ4-2020Q4-2019
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-2,3-2,8
Resultat före skatt-2,3-2,9
Nettoresultat-2,3-2,9
Resultat per aktie, kronor-0,13-0,16
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005AC59-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ortoma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ortoma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt