Nyhet

Ortoma

Ortoma rapporterar högre förlust i tredje kvartalet

Medicinteknikbolaget Ortoma redovisar som planerat ingen omsättning under tredje kvartalet. Rörelseförlusten ökade i förhållande till samma period i fjol.

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -4,0 miljoner kronor (-2,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,20 kronor (-0,13).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -2,3 miljoner kronor (-1,6).

Likvida medel uppgick till 25,5 miljoner kronor (19,7).

Bolaget har under perioden lämnat in regulatoriska ansökningar för OTS Hip Plan och OTS Hip Guide i Japan, samt fortsatt förhandlingarna om att nå ett bindande avtal för distribution och lansering av OTS Hip i Japan.

Vidare har Ortoma under kvartalet sammanställt den ytterligare information som amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA krävt för 510(k)ansökan för OTS Spine Plan. Den skickades in till FDA den 8 november. Det innebär att granskningen nu är i sitt senare skede.

”En FDA 510(k)‐godkänd ryggmodul utökar marknadspotentialen för OTS Spine väsentligt eftersom USA är den klart största enskilda marknaden för ryggkirurgi följt av Europa. Med godkännande av FDA i tillägg till CE‐märket för Europa kommer vi nå mer än 75 procent av den globala marknaden för ryggkirurgi”, säger vd Linus Byström.

”Det är vår ambition att accelerera arbetet med OTS Spine Plan under årets sista två månader för att sedan fortsatt driva detta arbete i hög takt under 2022. Det är en produkt med stor potential där vi får mycket positiv feedback när vi demonstrerar den för potentiella strategiska samarbetspartners”, fortsätter Byström.

Ortoma, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-4,0-2,4
Resultat före skatt-4,0-2,4
Nettoresultat-4,0-2,4
Resultat per aktie, kronor-0,20-0,13
Kassaflöde från löpande verksamhet-2,3-1,6
Likvida medel25,519,729,4%


http://media.finwire.com/media/FWS0069E74-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ortoma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ortoma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt