Nyhet

Ortoma

Ortoma rapporterar som förväntat inga intäkter i första kvartalet

Medicinteknikbolaget Ortoma redovisar som förväntat inga intäkter i första kvartalet 2021. Förlusten steg jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen var noll kronor, i likhet med motsvarande kvartal i fjol. Aktiverat utvecklingsarbete uppgick till 5,6 miljoner kronor (4,3).

Rörelseresultatet blev -2,5 miljoner kronor (-2,2).

Resultatet före skatt var -2,5 miljoner kronor (-2,2).

Resultatet efter skatt blev -2,5 miljoner kronor (-2,2). Resultat per aktie hamnade på -0,14 kronor (-0,12).

- Under kvartalet har vi fortsatt haft pågående avancerade förhandlingar med potentiella globala kommersialiseringspartners. Syftet med dessa förhandlingar är att utvärdera kommersialiseringsalternativ med Ortoma Treatment Solution, OTS, tillsammans med en större industriell strategisk aktör eller tillsammans med an kombination av strategiska industriella aktörer för olika marknadssegment eller geografiska områden. Ortoma kommer för närvarande inte delge mer detaljerad information om dessa pågående kontakter med potentiella partners - det är Ortomas starka tro att delgivande av sådana detaljer på ett betydande sätt skulle kunna minska sannolikheten för framgångsrikt resultat i pågående processer och därmed skada Ortoma och dess aktieägare, kommenterar vd Linus Byström i delårsrapporten.

- Under kvartalet färdigställdes utvecklingsarbete för en första version av OTS för ryggkirurgi, OTS Spine Plan, och en CE-ansökan för produkten lämnades in i slutet av kvartalet. Ansökan godkändes efter utgången av kvartalet. Därmed är OTS för ryggkirurgi nu CE-märkt och kan lanseras för klinisk användning. OTS Spine Plan är en viktig utökning av OTS och bevisar den AI-assisterade plattformens skalbarhet och flexibilitet. Produkterna för dels höftledskirurgi och dels ryggkirurgi stärker vårt erbjudande och strategi både som helhetsleverantör och för specifika produktsegment med flera partnerspår. Ortoma har flera parallella partnerspår avseende olika produkter. Ortomas produktportfölj innefattar hela OTS, pre-operativ planeringsmodul och/eller kirurgisk intra-operative navigeringsmodul och/eller anpassad för specifika produktsegment; höft, rygg eller knä, fortsätter Linus Byström.

Ortoma, MkrQ1-2021Q1-2020
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-2,5-2,2
Resultat före skatt-2,5-2,2
Nettoresultat-2,5-2,2
Resultat per aktie, kronor-0,14-0,12


http://media.finwire.com/media/FWS005FFA4-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ortoma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ortoma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt