Nyhet

Osäkert läge för Lohilo Foods bedömer Affärsvärlden och ger ett neutralt råd

Livsmedelsbolaget Lohilo Foods har snart varit noterade på First North i ett år. Aktien toppade med en uppgång på 180 procent och har sedan rasat till att handlas några kronor över teckningskursen. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Växjöbaserade Lohilo producerar och säljer glass, energidryck och proteinbars med hälso- och funktionsprägel. Namnet är en förkorting av Low Calories, High Functionality och Low Additives.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 4 procent i aktien.

"Huvudscenariot bjuder på en begränsad uppsida. Med en tillväxt som viker, svag transparens och en kassa som håller på att sina ser läget osäkert ut för Lohilo. Kursreaktionen upplever vi som befogad. Lyckas bolaget att öka sin tillväxt finns sannolikt ordentlig uppsida i aktien. Tryter tillväxten ytterligare är även nedsidan betydlig. Detta representeras i det optimistiska respektive det pessimistiska scenariot. Allt som allt ser läget osäkert ut och vi landar i ett neutralt råd för Lohilo", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lohilo Foods

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lohilo Foods

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt