Oscar Properties avyttrar del av fastigheten Primus på Lilla Essingen till Peab
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Oscar Properties avyttrar del av fastigheten Primus på Lilla Essingen till Peab

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har tecknat avtal om att avyttra del av fastigheten Stockholm Primus 1 på Lilla Essingen i Stockholm till Peab till ett underliggande fastighetsvärde om 1 167 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avyttringen motsvarar en byggrättsvolym om drygt 40 000 kvadratmeter. Efter affären kommer Oscar Properties fortsatt äga cirka 8 200 kvadratmeter byggrätter inom Primus som man avser att sälja vidare. Det underliggande fastighetsvärdet för Primus, efter denna affär, uppgår till 1 400 miljoner kronor. Affären innebär ett likviditetstillskott om 50 miljoner kronor till Oscar Properties och när hela byggrättsbeståndet har avyttrats tillkommer ytterligare 240 miljoner kronor. Affären förväntas få en positiv skatteeffekt om 20 miljoner kronor som redovisas under 2022. Tillträde och betalning beräknas ske i fjärde kvartalet i år.

- Vi är väldigt glada över affären som frigör oss från framtida finansiella åtaganden kopplade till Primus. Affären är i linje med Oscar Properties mål om att fokusera på att utöka och utveckla vår förvaltningsaffär. Den likviditet och de kassaflöden som skapas från byggrättsaffärer och projektutveckling skall återinvesteras i förvaltningsfastigheter, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Oscar Properties

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt