Nyhet

Osram

Osram höjer sin guidning för räkenskapsåret 2021

Belysningsbolaget Osram Licht höjer mot bakgrund av det preliminära resultatet för det första kvartalet 2021 sin guidning för hela räkenskapsåret. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget förväntar sig nu att intäkterna för jämförbara enheter stiger med mellan 10 till 14 procent, jämfört med tidigare prognos om en tillväxt på 6 till 10 procent. Den justerade ebitda-marginalen förväntas hamna på mellan 12 till 15 procent, jämfört med tidigare 9 till 11 procent. Det fria kassaflödet spås hamna på mellan 70 till 130 miljoner euro, här fanns ingen siffersatt prognos tidigare.

Den höjda guidningen förklaras av en snabbare återhämtning på flera marknader och en mycket stark affärsutveckling, särskilt inom affärsenheterna Automotive och Opto Semiconductors. Bolaget har också sett positiva resultat från effektiviseringsprogram. Den nya prognosen förutsätter att det inte blir några nya nedstängningar eller störningar i leveranskedjan till följd av covid-19.

Osram redovisar preliminärt intäkter på 840 miljoner euro i första kvartalet 2021, vilket är i nivå med motsvarande kvartal i fjol. Den justerade ebitda-marginalen steg till 19,3 procent (13,0) och det fria kassaflödet blev 50 miljoner euro (7). Den definitiva delårsrapporten släpps som planerat den 9 februari.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Osram Licht

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Osram Licht

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt