Överdriven nedgång i Leovegas anser Pareto - Börskollen

Nyhet

Överdriven

Överdriven nedgång i Leovegas anser Pareto

Kasinobolaget Leovegas stora nedgång om 16 procent under torsdagen, som skedde efter första kvartalets siffror publicerades, är överdriven enligt Pareto. Det framgår av en analys där köp upprepas med riktkursen 49 kronor (48).

Bolagets negativa tillväxt i preliminära intäkter i april hänförs till regulatoriska motvindar i Tyskland. Pareto lägger istället fokus på den underliggande tillväxten i länder exkluderat Sverige och Tyskland som totalt växte 38 procent.

Riktkursen om 49 kronor motsvarar en ev/ebit-multipel om 10 diskonterat från 2021-2023.

Leovegas fortsätter att falla med 2,9 procent under fredagen till 41 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om LeoVegas

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien LeoVegas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev