Nyhet

Överdrivet ras i Africa Energy - Pareto

Pareto Securities sänker riktkursen för Africa Energy till 4 kronor (4,20), samtidigt som köp upprepas.

Revideringen kommer efter bolagets besked på onsdagen om ett stort gasfynd vid Luiperd-brunnen offshore Sydafrika. Aktien föll 28 procent på detta, delvis för att marknaden hade hoppats på en oljeupptäckt, men också för att Pareto tolkade nyheten som negativ. Man pekade på att katalysatorer försvinner på kort sikt i och med att operatören Total därmed upphör med prospekteringsborrningen.

Dock anser Pareto att gårdagens ras var överdrivet. Det viktigaste att ta med från beskedet är att Total tänker övergå direkt till utvecklingsfasen, vilket Pareto menar är positivt.

”I tillägg tror vi att denna milstolpe förmodligen kommer att utgöra början på en potentiell avyttringsprocess av Africa Energys andel på tio procent i blocket. Tillsammans med testresultat från produktionen i november (väntas bli positiva enligt oss) och ett stort genomslag från prospekteringsborrningen vid Block 2B nästa år, tror vi att detta skapar spännande tider framöver”, skriver Pareto.

Africa Energy-aktien fortsätter gå ned på torsdagen. Aktien backar i skrivande stund 1,1 procent till 2,31 kronor.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt