Nyhet

Pagero

Pagero Group ser ökad efterfrågan efter att lagkrav i Saidiarabien närmar sig

Affärsnätverksbolaget Pagero Group ser en ökad efterfrågan i takt med att Saudiarabiens e-fakturakrav närmar sig sin deadline den 4 december. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ambitionen med det nya fakturakravet är att minska skuggekonomi, öka skatterapportering och främja rättvis företagskonkurrens. Med anledning av detta införs krav på att alla skattebetalande företag ska kunna skapa, arkivera och rapportera fakturor digitalt.

Pagero investerade tidigt för att uppfylla de nya kraven, och i september blev bolagets fakturaplattform kvalificerad av ZATCA. Dessa krav kommer att rullas ut gradvis, med start den 4 december.

"Vi har fått över 70 nya kunder bara de senaste dagarna och förväntar oss många fler innan deadline. Företag letar efter en enkel, compliant lösning som går snabbt att implementera", säger Luis Ortega, chef för Pagero MEAA.

Pagero noterades på First North den 22 oktober 2021 och aktien har sjunkit med 30 procent sedan dess.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Pagero Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Pagero Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt