Nyhet

Paradox

Paradox har stora problem med arbetsmiljön enligt medarbetarundersökning - Breakit

Gamingbolaget Paradox Interactive har stora problem med arbetsmiljön visar en undersökning gjord av facken Unionen och Svenska Ingenjörer i augusti.

Det handlar om att en stor andel av de anställda, motsvarande 44 procent, anser att de behandlats kränkande eller felaktigt. Främst handlar det om mobbning och könsdiskriminering. Värst är situationen för kvinnorna. 69 procent av dem uppgav sig ha känt sig behandlade på ett kränkande sätt, jämfört med bara 33 procent av männen.

Undersökningen visar också att det råder en tystnadskultur och att nästan ingen av de som upplevt kränkande behandling känner att problemet senare lösts.

Enligt Breakit blev personalen medveten om resultaten i onsdags och kort därefter kom beskedet att vd Ebba Ljungerud lämnar.

Paradox dementerar, liksom Ebba Ljungerud, att avhoppet ska ha en koppling till undersökningen. Bolaget meddelar också att medarbetarundersökningen har lagts ihop med en egen intern undersökning och att man är redo att vidta åtgärder. Paradox-aktien sjunker idag 1,8 procent på en i övrigt stigande börs.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Paradox Interactive

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Paradox Interactive

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt