Paradox vd Fredrik Wester avslöjar händelse med olämpligt beteende 2018 - 'ansvaret börjar från toppen'
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Paradox vd Fredrik Wester avslöjar händelse med olämpligt beteende 2018 - 'ansvaret börjar från toppen'

Paradox

Nyligen kom uppgifter om att gamingbolaget Paradox Interactive har stora problem med arbetsmiljön, baserat på en undersökning gjord av facken Unionen och Svenska Ingenjörer i augusti. Nu avslöjar Fredrik Wester, som precis återvänt som vd, att han i samband med en konferens i början av 2018 utsatte en anställd för olämpligt beteende.

"I kölvattnet av den nyligen läckta undersökningen till pressen har det förekommit rykten och diskussioner om min roll i denna miljö, med hänvisning till en specifik händelse 2018. I transparensens namn och tydlighet vill jag belysa detta. Ansvaret börjar från toppen", inleder Fredrik Wester en serie med tweets på måndagen.

Efter händelsen 2018 ska Fredrik Wester omedelbart bett om ursäkt till personen efterföljande måndag. Processen ska ha övervakats av Paradox HR-avdelning. Paradox-chefen skriver vidare att det aldrig varit hans avsikt att göra någon obekväm, men att det trots allt hände.

"Efter den här händelsen har jag arbetat med min coach och mentor för att förstå effekten av mitt beteende bättre och för att förbättra mig själv".

Fredik Wester uppger vidare att händelsen inte hade något att göra med att han sa upp sig som vd 2018. Vd-bytet var något som hade planerats i över 6 månader.

Wester konstaterar också att på grund av händelsen kommer han inte vara involverad i den utredning av arbetsmiljön som sker på bolaget, utan det sker av HR tillsammans med extern hjälp.

I undersökningen som Breakit skrev om framkom att 44 procent av de svarande på Paradox anser att de behandlats kränkande eller felaktigt. Främst handlar det om mobbning och könsdiskriminering. Värst är situationen för kvinnorna. 69 procent av dem uppgav sig ha känt sig behandlade på ett kränkande sätt, jämfört med bara 33 procent av männen.

Undersökningen visar också att det råder en tystnadskultur och att nästan ingen av de som upplevt kränkande behandling känner att problemet senare lösts.

Kort efter resultaten från undersökningen kom beskedet att vd Ebba Ljungerud lämnade och att Fredrik Wester återvände som vd. Parterna har dock avvisat att avhoppet skulle ha en koppling till undersökningen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Paradox Interactive

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Paradox Interactive

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt