Parans har alla dokument klara för QPT-affär i Kina, hoppas på godkännande så snabbt som möjligt - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Parans har alla dokument klara för QPT-affär i Kina, hoppas på godkännande så snabbt som möjligt - vd

Teknikbolaget Parans Solar Lighting tecknade i maj ett investeringsavtal med Qingdao Photon Technology, QPT, baserade i Shandong-provinsen i Kina. Avtalet innebär att QPT efter genomförd transaktion (riktad emission samt utnyttjande av teckningsoptioner) kommer äga 29,9 procent av aktierna i Parans.

Affären innebär att Parans bildar ett helägt dotterbolag i Kina. Dotterbolaget kommer i sin tur successivt ta över relevanta delar av QPT:s tillgångar för att kunna bygga egen förmåga att tillverka, sälja och leverera både lågenergilampor med LED-teknik samt 5G Smart Towers.

Parans årsstämma den 30 juni godkände den förslagna affären med QPT.

Tillståndsprocessen i Kina för att affären ska godkännas har varit mer omfattande än förväntat. En mängd rapporter har tagits fram och på toppen av arbetet kom coronapandemin, vilket innebär att handläggningstiderna har ökat.

Affären med QPT är viktig för Parans och skapar helt nya kommersiella möjligheter.

- Det är framförallt fokus på att få igång den kinesiska försäljningen i ett första skede. Sedan är tanken med hela affären att vi ska använda Parans tillsammans med våra partners i Kina för att kunna nå ut i hela världen med de här produkterna, säger vd Anders Koritz till Nyhetsbyrån Finwire.

Relationen mellan Parans och QPT är mycket god.

- Tittar man på relationen mellan QPT och Parans, vi har daglig kontakt och de är väldigt positiva och vill verkligen komma fram så fort som möjligt, säger Anders Koritz.

- Allting är klart nu skulle jag säga i form av den dokumentation som krävs. Nu väntar vi på att myndigheterna ska behandla all data och all information, att ge QPT ett godkännande att genomföra affären.

Det ligger utanför bolagets kontroll att ge utfästelser om när affären kan vara klar tidsmässigt.

- Vi har en väldigt positiv, rak dialog med våra kommande vänner i Kina. Alla dokument är klara och vi hoppas på att de kinesiska myndigheterna ska agera snabbt, säger Anders Koritz och framhåller att QPT vill genomföra affären så snabbt som möjligt.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.