Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Parans minskar rörelseförlusten i andra kvartalet - ser omfattande potential med Kina-partner

Teknikbolaget Parans Solar Lighting redovisar något minskad omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar minskad rörelseförlust.

Rörelseresultatet blev -3,8 miljoner kronor (-6,1).

Resultatet före skatt var -3,9 miljoner kronor (-6,6).

Resultatet efter skatt blev -3,9 miljoner kronor (-6,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,05 kronor (-0,19).

Bolaget skriver i en kommentar att man ser positiva tendenser till ökad försäljningsaktivitet hos försäljningspartners i huvudsakliga marknader. Det är dock ett svårbedömt läge då pandemin samtidigt visar tecken på att öka igen i tidigare hårt drabbade marknader, medges det.

Arbetet med tunnelleveransen är i full gång och utleveranser kommer påbörjas under slutet av året och fortsätta under början av 2021.

"Parans har idag en fullt tekniskt mogen produkt och vi arbetar med att utveckla nya digitala kringtjänster med potential att generera abonnemangs-och licensintäkter. Detta gör att Parans är fullt redo att ta betydande kliv framåt i sin kommersiella utveckling så snart pandemin lättar. Med sin blivande partner i Kina ser vi omfattande potential i att kraftigt öka Parans totala affär kommande år", avslutar bolaget framtidsutsikterna med.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Parans Solar

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Parans Solar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt