Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Parans ökar förlusten under tredje kvartalet

Teknikbolaget Parans Solar Lighting redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Intäkterna uppgick till totalt 2 000 kronor på grund av framför allt försenade affärsdiskussioner

Rörelseresultatet liksom resultatet före och efter skatt blev -4,1 miljoner kronor (-3,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,06 kronor (-0,07).

Likvida medel uppgick till 9,9 miljoner kronor (7,2).

"Parans har idag en fullt tekniskt mogen produkt och arbetar med att utveckla nya digitala kringtjänster med potential att generera abonnemangs- och licensintäkter. Detta gör oss fullt redo att ta betydande kliv framåt i vår kommersiella utveckling så snart pandemin lättar. Med vår blivande partner i Kina ser vi omfattande potential i att kraftigt öka Parans totala affär kommande år. Avtalet med QPT ger ett helt nytt ben där Parans kan bredda sin affär", kommenterar vd:n Anders Koritz.

Parans, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning00,9
Rörelseresultat-4,1-3,6
Resultat före skatt-4,1-3,6
Nettoresultat-4,1-3,6
Resultat per aktie, kronor-0,06-0,07
Likvida medel9,97,237,5%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Parans Solar

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Parans Solar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt