Pareto: Aker Clean Hydrogen handlas till rabatt mot vätgaspeers men är en attraktivare investering

Nyhet

{newsItem.title}

Pareto: Aker Clean Hydrogen handlas till rabatt mot vätgaspeers men är en attraktivare investering

Vätgasbolaget Aker Clean Hydrogen, ACH, handlas till en rabatt om cirka 50 procent mot jämförelsebolag inom branschen samtidigt som det är en mycket attraktivare investering. Detta enligt Pareto i en analys.

Analyshuset inledde idag bevakning av bolaget med rekommendationen köp och en riktkurs om 22 norska kronor, att jämföra med dagens kurs om 11,15.

Pareto lyfter faktumet att ACH är verksamma inom den attraktiva gröna vätgasbranschen, som idag bara står för mindre än 1 procent av total vätgas. Samtidigt estimeras vätgasindustrin i sig växa från cirka 70 miljoner ton per år till över 500 år 2050.

En riskjusterad kassaflödesvärdering har använts med en implicit diskonteringsränta, WACC, om 9,8 procent för att räkna ut riktkursen om 22 norska kronor.

Aktien stiger 5,3 procent efter att analysen publicerats. Aktien noterades nyligen och då agerade Pareto Joint Global Coordinator samt Joint Bookrunner.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Aker Clean Hydrogen (NO)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Aker Clean Hydrogen (NO)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev