Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pareto:

Pareto: Aker Clean Hydrogen handlas till rabatt mot vätgaspeers men är en attraktivare investering

Vätgasbolaget Aker Clean Hydrogen, ACH, handlas till en rabatt om cirka 50 procent mot jämförelsebolag inom branschen samtidigt som det är en mycket attraktivare investering. Detta enligt Pareto i en analys.

Analyshuset inledde idag bevakning av bolaget med rekommendationen köp och en riktkurs om 22 norska kronor, att jämföra med dagens kurs om 11,15.

Pareto lyfter faktumet att ACH är verksamma inom den attraktiva gröna vätgasbranschen, som idag bara står för mindre än 1 procent av total vätgas. Samtidigt estimeras vätgasindustrin i sig växa från cirka 70 miljoner ton per år till över 500 år 2050.

En riskjusterad kassaflödesvärdering har använts med en implicit diskonteringsränta, WACC, om 9,8 procent för att räkna ut riktkursen om 22 norska kronor.

Aktien stiger 5,3 procent efter att analysen publicerats. Aktien noterades nyligen och då agerade Pareto Joint Global Coordinator samt Joint Bookrunner.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.