Pareto förväntar sig ökad aktivitet för Leovegas under Q3 - sänker riktkurs något

Nyhet

Pareto

Pareto förväntar sig ökad aktivitet för Leovegas under Q3 - sänker riktkurs något

Kasinobolaget Leovegas redovisade igår en rapport som visade på lägre intäkter än väntat, något som fått Pareto att sänka riktkursen till 45 kronor från 49 kronor samtidigt som man upprepar köp. Det framgår av en analys.

Anledningen till riktkurssänkningen är att man justerar ned estimaten för 2021 med anledning av den svaga Q2-rapporten och något svagare guidning för tredje kvartalet.

Juli visade en årlig intäktstillväxt om 7 procent, något som är under bankens förväntningar. Pareto kommenterar dock att de väntar sig en signifikant ökning av aktivitetsnivån för resterande del av tredje kvartalet, vilken väntas ge en total tillväxt om 14 procent för Q3.

Leovegas aktie handlas idag upp 1,7 procent till 37,38 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om LeoVegas

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien LeoVegas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev