Nyhet

Pareto Global B minskade 5,7 procent i oktober - äger återigen i Inditex

Fonden Pareto Global B minskade 5,7 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 3,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 12,8 procent och är därmed sämre än index som har minskat 6,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.
skriven av ansvariga förvaltare Andreas Sørbye, Johnar Håland och Ole Jørgen Grøneng Nilsen.

Positiva bidragsgivare för månaden var Discover Financial Services, Alphabet och LabCorp.

"Kreditkortsbanken Discover Financial Services har alltid haft en konservativ utlåningsmetod med fokus på medelklasskunder som är arbetande. Företaget var snabba på att skärpa kreditgränserna när pandemin inträffade. För tredje kvartalet var kreditförlusterna 3 procent – vilket var lägre än både föregående kvartal och tredje kvartal förra året".

Negativa bidragsgivare för månaden var SAP, ÅF Pöyry och Prudential.

Under månaden köpte fonden i Essity och Inditex samtidigt som den sålde i Nokian Tyres.

"Vi är återigen delägare i spanska Inditex, som äger Zara, Bershka, Pull & Bear och fyra andra klädkedjor. Företaget har en unik, kundorienterad affärsmodell baserad på organisk tillväxt, ingen reklam och korta ledtider från design och produktion till butik".

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Microsoft, Discover Financial Services, Centene, SAP SE och ÅF AB.

Pareto Global B, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-5,7
Index MM, förändring i procent-3,7
Fond i år, förändring i procent-12,8
Index i år, förändring i procent-6,4

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt