Pareto Global minskade 2,3 procent i juli - Microsoft slog som vanligt marknadens förväntningar

Nyhet

Pareto Global minskade 2,3 procent i juli - Microsoft slog som vanligt marknadens förväntningar

Fonden Pareto Global B minskade 2,3 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 1,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 11,3 procent och är därmed sämre än index som har minskat 7,7 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Andreas Sørbye, Ole Jørgen Grøneng Nilsen och Johnar Håland.

Enligt förvaltarna levererade flera företag kvartalsrapporter som var starkare än väntat.

" I slutet av juli hade 22 av våra 31 portföljbolag rapporterat kvartalsvisa siffror. Av dessa levererade 13 företag bättre siffror än väntat, sju var som väntat och två var svagare. De starkaste sektorerna var IT, hälso- och sjukvårdstjänster och konsumentvaror, medan banker var de svagaste".

Förvaltarna lyfter fram Microsoft, vilken levererade en stark rapport.

"Även om Microsoft har ett av världens högsta marknadsvärden, har det ändå nästan gjort det till en vana att slå marknadens förväntningar. Detta kvartal var inget undantag. I ett kvartal där människor arbetade hemifrån upplevde Microsoft en tillväxt i molntjänsten Azure på så mycket som 50 procent."

Även händelserna kring Goldman Sachs kommenterades.

"Som vi beskrev i januari-rapporten har Goldman Sachs stämts av de malaysiska myndigheterna för korruption i Public Development Fund 1 Malaysia Development Bhd ("1MDB"), för vilket Goldman Sachs arrangerade obligationslån under perioden 2009 till 2014. Parterna har nu ingått en uppgörelse där Goldman Sachs betalar 2,5 miljarder dollar i utbyte mot att Malaysia drar tillbaka rättegången. Dessutom garanterar banken 1,4 miljarder dollar relaterade till återvinning av tillgångar, som borde vara inom räckhåll."

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Microsoft, Prudential, ÅF och SAP.

Pareto Global B, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent-2,3
Index MM, förändring i procent-1,6
Fond i år, förändring i procent-11,3
Index i år, förändring i procent-7,7

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev