Pareto har 7 bolag på lista över bästa aktieidéer för 2021, erbjuder en avkastningspotential på 40 procent

Nyhet

Pareto har 7 bolag på lista över bästa aktieidéer för 2021, erbjuder en avkastningspotential på 40 procent

Pareto Securities bästa aktieidéer för 2021, som inriktar sig mot små och medelstora bolag, har denna gång sju bolag på listan.

Dessa är Qleanair, Storytel, Sedana Medical, Embracer, Azelio, Klövern och Kambi.

Med undantag för Qleanair och Klövern var samtliga av de fem bolagen även med på listan över bästa aktieidéer för 2020. Årets lista har presterat riktigt bra då snittavkastningen har varit 176,1 procent och medianavkastningen 150,1 procent. Bäst har Azelio gått med en ökning på 468,5 procent.

Pareto väljer inför 2021 att behålla de fem bolagen från årets lista under mottot ”håll i vinnarna längre”. Nästa års lista erbjuder enligt analyshuset en genomsnittlig avkastningspotential på 40 procent.

2020-listan bestod annars av totalt tio bolag. De fem som faller bort är Evolution, Stillfront, Mips, Kinnevik och Munters.

Pareto sammanställer sin lista genom att identifiera starkt underliggande tillväxttrender och ta fram de bolagen som tros ha bäst exponering mot dessa trender.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev