Pareto har 7 bolag på lista över bästa aktieidéer för 2021, erbjuder en avkastningspotential på 40 procent

Nyhet

Pareto har 7 bolag på lista över bästa aktieidéer för 2021, erbjuder en avkastningspotential på 40 procent

Pareto Securities bästa aktieidéer för 2021, som inriktar sig mot små och medelstora bolag, har denna gång sju bolag på listan.

Dessa är Qleanair, Storytel, Sedana Medical, Embracer, Azelio, Klövern och Kambi.

Med undantag för Qleanair och Klövern var samtliga av de fem bolagen även med på listan över bästa aktieidéer för 2020. Årets lista har presterat riktigt bra då snittavkastningen har varit 176,1 procent och medianavkastningen 150,1 procent. Bäst har Azelio gått med en ökning på 468,5 procent.

Pareto väljer inför 2021 att behålla de fem bolagen från årets lista under mottot ”håll i vinnarna längre”. Nästa års lista erbjuder enligt analyshuset en genomsnittlig avkastningspotential på 40 procent.

2020-listan bestod annars av totalt tio bolag. De fem som faller bort är Evolution, Stillfront, Mips, Kinnevik och Munters.

Pareto sammanställer sin lista genom att identifiera starkt underliggande tillväxttrender och ta fram de bolagen som tros ha bäst exponering mot dessa trender.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev