Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pareto

Pareto höjer sina oljeprisprognoser, skruvar upp riktkurser för Lundin Energy och IPC

Pareto Securities höjer sina oljeprisprognoser på förväntningar om att vaccineringarna kommer leda till en återhämtning inom resor och att Opec fortsätter hålla utbudet under kontroll.

De nya prognoserna lyder att brentoljan ska kretsa kring 75 dollar per fat under 2022, för att därefter stiga till 78 dollar fatet under 2023. Efter det väntas priset falla tillbaka till 70 dollar fatet under 2024 och fortsätta sedan vidare ned till 60 dollar fatet, vilket är Paretos oförändrade långsiktiga prisprognos.

Som en följd av att Pareto har skruvat upp sina prisprognoser är man positiv till de flesta bolagen och har i snitt riktkurser 24 procent över konsensus.

Top picks är Aker BP, DNO, Africa Oil, Panoro Energy samt svenska Lundin Energy (som höjs till köp (behåll) med nya riktkursen 340 kronor (290)) och IPC där köp upprepas och riktkursen höjs till 55 kronor (36).

I analysen får också Tethys Oil en höjd rekommendation till köp (behåll) med nya riktkursen 65 kronor (60). Pareto har även inlett bevakning av Maha Energy med köp och riktkurs 17 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt