Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pareto ser begränsad uppsida i laxsektorn - sänker flera rekommendationer

Pareto menar att utsikterna för laxindustrin är positiv, men att det samtidigt finns en begränsad uppsida. Analysfirman ser en förväntad global tillväxt på marknaden med 3 procent under 2021, 5 procent under 2022 och 4 procent 2023.

Analysfirman väljer att hålla kvar vid tidigare prisestimat då både utbud och efterfrågan är tämligen oförändrat på sikt. Förväntade priser för andra delen av året är 57-60 norska kronor per kilo.

Pareto menar att värderingen av vissa varumärken är krävande och de fortsätter ha en försiktig syn på flera. De sänker rekommendationen på Bakkafrost till sälj (behåll), samtidigt sänks Lerøy Seafood och Norway Royal Salmon till behåll (köp).

De behåller sin köprekommendation på Austevoll Seafood som är deras toppval inom sektorn där de menar att värderingen på 116 norska kronor är för låg i dagsläget och sätter ny riktkurs på 140 norska kronor (130).

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Austevoll Seafood

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.