Pareto ser begränsad uppsida i laxsektorn - sänker flera rekommendationer

Nyhet

Pareto ser begränsad uppsida i laxsektorn - sänker flera rekommendationer

Pareto menar att utsikterna för laxindustrin är positiv, men att det samtidigt finns en begränsad uppsida. Analysfirman ser en förväntad global tillväxt på marknaden med 3 procent under 2021, 5 procent under 2022 och 4 procent 2023.

Analysfirman väljer att hålla kvar vid tidigare prisestimat då både utbud och efterfrågan är tämligen oförändrat på sikt. Förväntade priser för andra delen av året är 57-60 norska kronor per kilo.

Pareto menar att värderingen av vissa varumärken är krävande och de fortsätter ha en försiktig syn på flera. De sänker rekommendationen på Bakkafrost till sälj (behåll), samtidigt sänks Lerøy Seafood och Norway Royal Salmon till behåll (köp).

De behåller sin köprekommendation på Austevoll Seafood som är deras toppval inom sektorn där de menar att värderingen på 116 norska kronor är för låg i dagsläget och sätter ny riktkurs på 140 norska kronor (130).

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev